Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
08 February, 2012, 10:45:05 am
Home Help Search Login Register

Lazarus and FreePascal

Erişim

Stats

Members
  • Total Members: 1207
  • Latest: yuksek
Stats
  • Total Posts: 326
  • Total Topics: 83
  • Online Today: 17
  • Online Ever: 53
  • (22 October, 2011, 06:01:43 pm)
Users Online
Users: 1
Guests: 13
Total: 14
+  Linux Programlama
|-+  Forum
| |-+  Linux ve Programlama Araçları
| | |-+  Kitaplık Kullanımı
| | | |-+  Soru Bölümü (?)
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Soru Bölümü (?)  (Read 2761 times)
csavur
Guest

Email
« on: 22 May, 2009, 10:01:15 pm »

Bu bölümde C++ ile ilgili sorularinizi elimden geldigi kadar yanitlamaya çalisacagim. Eger ben cevap veremez isem forumdaki diger arkadaslardan yardim alabileceksiniz.

Bölümde C++ ile ilgili hersey sormak serbestir.Faydali olmasi ümidiyle....
csavur
Guest

Email
« Reply #1 on: 24 May, 2009, 12:26:46 am »

Biraz geç cevap verdim kusura bakmayin.

C++ programlama dili C dilinin  gelistirilmis halidir.C dilinin eksik yanlarini tamamlamak ortaya çikmistir.

C dili yapisal (fonksiyonel) bir dildir. C++ ise nesneye dayali bir programla dilirdir.
En önemli fark burda baslamakta. Bundan sonra bizim karsilastiracagimiz C ve C++ degil yapisal ve Nesneye dayali programlama olacaktir.

Öncelikle yapisal programlamada herseyi fonksiyonlar ile hallederiz.Kisaca böl yönet mantigi.Burda bir problemi modellerken fonksiyonlar ve burdaki yapilardan faydalanilir ve biraz yorucu bir islemdir.

Ama nesneye dayali programlamada ise günlük hayattaki olaylari modellemek ve problemi kavramak çok daha kolaydir. Neseneye dayali programlamada fonksiyonlar ile degil nesneler üzerinde islemler yapilir.Nesneler biraz açarsak tipki günlük hayattaki gibi modelleme yapilabilir.

Örnegin bir insan nesnesini ele alalim. Bu nesnenin adi , soyadi vb .degiskenleri birde yaptis oldugu hareketler olabilir mesela yürümek, elini sallamak,kosmak gibi bütür özellikleri olan bir nesne modellemek çok kolay. Bunu fonksyonel bir dilde yapmak çok yorucu olacagini düsünebiliyorsunuzdur.

Nesne yönelimli progralama ile nesneler üzerinde islemler yapmak için özel methotlarda gelmistir. Örnegin operatör asiri yüklenmesi, kalitim vb bir çok özellik gelmistir.

Nesne yinelimli programala sayesinde yazilmis bir kodun tekrar kullanilabilirligi çok basitlesmis ve artmistir.

C++ 'in o kadar güzel yanlari varki bunu ancak kullanarak görmek lazim.
ilerleyen günlerde C++ nesne yönelimli özelliklerine incelenecektir.
csavur
Guest

Email
« Reply #2 on: 27 May, 2009, 07:45:35 pm »

Önemli degil hocam.Forumda kayitli kisi sayisi az, zamanla artacagina inaniyorum. O zaman sorular artacaktir.
2kral
Guest

Email
« Reply #3 on: 08 June, 2009, 12:49:57 pm »

ben c de yeniyim internet ortamindan ögrenmeye çalisiyorum.Bana göre c ve c++ arasindaki farklar sunlar simdilik Cheesy

C              ||                      C++
--------------------------------------------------------------------
          printf            ||                      cout
          scanf            ||                      cin
          ("")                ||                      <<""<<  yada >>
            \n                ||                      endl

tabi bazi kütüphaneler de degisik örnek olarak c++ da iostream var..... Grin Yanlisim varsa lütfen düzeltin gerçekten bu konuda çok yeniyim ...
csavur
Guest

Email
« Reply #4 on: 08 June, 2009, 01:16:23 pm »

Evet ilk basta haklisiniz . Bende ilk programlama ögrenmeye basladigimda pascal ögrenmistim. Sonra C dersi gördüm kendi kendime diyordum ki döngüler , diger komutlar hersey varken bir daha C ne farki var. Ama sonradan C nin marifetlerini görünce anladim.

Baslangiçta size böyle gelebilir ama ileride Class 'lara yetitiginizde , Class'larin özellsklerini gördügünüzde bu fikirlerinizin hepsi degisecek. Baska bir arkadasinin yazdigi class kendi projene entegre etmenin kolayligini ve kullanimini görünce o zaman anlayacaksiz c++ güzelliklerini . Su var C++ kodu yazdiginda illa "cout" veya "cin" kullanmaya bilirsin. C de oldugu gibi printf , scanf kullanabilirsin. Hersey serbest oyunu sen yönetiyorsun. Bütün kurallari sen belirliyorsun. Kimse sana bir sey diyememz. Smiley))
2kral
Guest

Email
« Reply #5 on: 08 June, 2009, 09:14:02 pm »

çok tesekkürler ben de artik internetten e kitaplardan ne kadar ögrenebilirsem benim için o kadar iyi olur. Tabi bir uzmanin anlatmasi baska olurdu c yi Smiley
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Forum / Destek

GPL Applications

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc