Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
08 February, 2012, 11:47:29 am
Home Help Search Login Register

Lazarus and FreePascal

Erişim

Stats

Members
  • Total Members: 1207
  • Latest: yuksek
Stats
  • Total Posts: 326
  • Total Topics: 83
  • Online Today: 22
  • Online Ever: 53
  • (22 October, 2011, 06:01:43 pm)
Users Online
Users: 0
Guests: 16
Total: 16
+  Linux Programlama
|-+  Forum
| |-+  Diğer Konular Serbest Alan
| | |-+  Serbest
| | | |-+  Böyle bir .PDF dosyasını ilk defa gördüm !
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Böyle bir .PDF dosyasını ilk defa gördüm !  (Read 1265 times)
ih38
Newbie
*

View Profile
« on: 17 June, 2010, 07:49:07 pm »

Evet. Başlıkta bir hata yok. Gerçekten bu şekilde bir .PDF dosyasını ilk defa gördüm.
PDF uzantılı dosyalarda yazı, resim vb. Her türlü içeriği beraberce kullanarak platfomdan bağımsız (her işletim sisteminde kullanılabilen) bir dosya oluşturabiliriz. Tabii bu arada resim ve yazıları seçtikten sonra kopyalayıp başka bir yere yapıştırabiliriz.

Ama Sayın M. Ali VARDAR'ın hazırladığı Açık Kaynak Kodlu Geliştirme Araçları Kitabı (acikkodlugelistirme.pdf) bedava ve adı Açık Kaynak Kodlu... fakat içeğinin tamamı .tif uzantılı. Asla kopyalama yapamayacağınız KAPALI İÇERİKLİ, şimdiye kadar görmediğim ve ilk defa rastladığım bir PDF dosyası.

Sayın M. Ali VARDAR,
Bu 145 sayfalık PDF kitabınızı nasıl resim dosyası yaptktan sonra PDF ile kaydettiniz?
Doğrusu sizi kutlamak lâzım !  Bu kitabınızı normal bir PDF dosya yapmak yerine neden böyle bir yol izlediniz? Doğrusu merak ediyorum.

alivardar
Administrator
Full Member

View Profile WWW
« Reply #1 on: 18 June, 2010, 12:28:53 pm »

Sevgili ih38,

Kitabı bir yayınevi için hazırlamıştım. Daha sonra bastırmaktan vazgeçtim ve "ücretsiz" olarak dağıtma kararı aldım.
Dağıtırken amacım insanların bedavaya okumasını ve okuyanlardan ve bir bedel ödemek isteyenlerin LKD (Linux kullanıcıları derneği) bağış yapmalarını sağlamaktı.

Kısaca okuması bedava kopyalaması yasak! Open veya Free document değil! Sadece okuması bedava.
İsterseniz indirin yazıcınızda yazdırın size bedava kitap olur. İstemezseniz de istemeyin.

Ama illa kopyalayacağım ödevime ekleyeceğim, bir yere yapıştırıcam derseniz dökümanlar kısmındakini kullanın.

Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Forum / Destek

GPL Applications

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc